Nenad Bach International Newsletter No. 39: Dubuque 3.0, Branding Croatia Seminar

Photo: Dr. Daniel Kolak

June 22, 2015

Nenad will be performing with the Dubuque Symphony Orchestra on June 28th at the Dubuque Arboretum, located on 3800 Arboretum Drive in Dubuque, Iowa. This will be the first time that Nenad will be performing with an American symphony orchestra. William Intriligator will be the conductor and the music has been arranged by Olja Desic.The show starts at 6:30 p.m. People are welcome to bring a picnic and chairs and enjoy themselves before the concert. Admission is free!

If you can't attend you can still participate by going to Indiegogo and checking out the campaign to help bring Nenad back to Dubuque. The campaign has only 3 days left and is looking to help fund Nenad's travel expenses and the costs of archiving the performance. For full details visit: https://www.indiegogo.com/projects/nenad-bach-s-return-dubuque-3-0#/story

For those of you who have downloaded the Periscope app, there is a possibility the concert will be broadcast live from Dubuque!

If you liked the title photo, it is from an essay by Dr. Daniel Kolak titled "A Good Morning With Nenad Bach". It will be published in the next newsletter.

Branding YOU!" - jedan dan u Istri koji će promijeniti sve!

Nenad Bach već 30 godina živi i radi u New Yorku gdje je osnivač "CROWN"-a (Croatian World Network), jednog od prvih i najutjecajnijih Hrvatskih portala u svijetu koji se bavi najboljima od nas i sustavno promovira već preko 15 godina Hrvatsku prisutnost u svijetu. Kao glazbenik, dijelio je pozornicu s najvećim svjetskim imenima: Bono Vox (U2), Luciano Pavarotti, Bruce Springsteen, Leonard Cohen i dr. Početkom 1990-ih aktivan je u prikupljanju humanitarne pomoći za Hrvatsku te spletom okolnosti postaje neslužbeni 'glasnogovornik' i lobist Republike Hrvatske u SAD-u. U Bijeloj ga kući prima američki predsjednik Bill Clinton (sudjeluje i na inauguraciji Baracka Obame), druži se s britanskom princezom Lady Dianom, Paulom McCartneyem, Rodom Stewartom, Tonyem Bennettom, Johnom Malkovichem, Martinom Sheenom, Larryjem Kingom te ostalim poznatim facama iz kraljevskih i estradnih obitelji.

Gostujući prije nekoliko godina u jednoj emisiji Hrvatske televizije, kao iz rukava naveo je šest izvrsnih prijedloga o brandingu Hrvatske i savjete na koji način se postaviti te kako razmišljati. Zapaženo je bilo njegovo predavanje na TEDx-u u Zagrebu. O njemu je snimljen i cjelovečernji dokumentarni film koji je osvojio više nagrada po filmskim festivalima Amerike i Europe. Film se može gledati ovdje: https://vimeo.com/ondemand/nenadbach

Radi se o 1-dnevnom stručnom seminaru koji će se održati u utorak 21. srpnja 2015 u Puli. Ekskluzivan pristup imat će samo 18 odabranih kandidata iz čitave Hrvatska koji prođu pred-selekciju (prijave se vrše putem internetske adrese: SlavniuIstri@gmail.com – a kako bi se kandidatura uzela u obzir potrebno je poslati Curriculum Vitae (CV) ili kraći životopis kandidirane osobe).

Seminar će se održati u prostoru Matice hrvatske-Pula, na adresi Pula, Bartolomeova 8. Pet minuta lagane šetnje od legendarne Pulske Arene, 3 minuta do Gradske vijećnice i manje od minute do glavne Gradske knjižnice (centralna lokacija nedaleko pulske rive). Predavanja su raspoređena u dva sessiona: jutarnji od 10:00-12:30h i večernji od 18:30-20:30h.

Po svršetku 1-dnevnog intenzivnog seminara, polaznik dobija Diplomu i potvrdu o uspješno položenom treningu.Normalna cijena ovakvih seminara u New Yorku doseže i po nekoliko tisuća dolara. Nenad je veliki domoljub te iskreno i od srca želi pomoći poduzetnicima u domovini pa se odlučio za najmanju moguću 'simboličnu' kotizaciju uz mogućnost stipendiranja onih koji su u financijskom škripcu ili si ne mogu priuštiti seminar (a prošli su pred-selekciju).

Za više informacije: http://www.croatia.org/crown/articles/10701/1/Nenad-Bach-quotBranding-Croatia-in-the-Worldquot-seminar-July-21-2015.html

Thank you all for your generosity and support! We keep going higher!

https://www.youtube.com/watch?v=dtIknVqedvc - Video I Will Follow You Hi-rez
https://www.youtube.com/watch?v=EeaG9h2bFUs - Video Everything Is Forever Hi-rez
https://www.youtube.com/watch?v=QaijaZnVNHU - Video Digital Revolution Hi-rez
https://youtu.be/85Mz7DpSSO0 - Video Daughter's Eyes Hi-Rez

The Nenad Bach Band is:
Nenad Bach: lead vocal, piano, acoustic guitar
Joe DeSanctis: keyboards, backing vocal, melodica
Richard Lindsey: bass, backing vocal
Michael O’Keefe: drums, backing vocal
Al Orlo: guitar